Αρχική σελίδα » Αλφαβητικός κατάλογος προσωπικού » ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ

Η Αικατερίνη-Ρουμπίνη Ν. Αποστολάτου γεννήθηκε στην Αθήνα (29.04.1974). Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1992). Τον Ιανουάριο του 1998 αποφοίτησε από τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών, Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας του Αμερικανικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Μονάχου και έλαβε πτυχίο Magister Artium. Τον Απρίλιο του 2004 αναγορεύτηκε Διδάκτορας (Dr.phil) του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ. Η διδακτορική της διατριβή έχει τον τίτλο: "Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική από το 1990 μέσα στα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Πλαίσια: Μια Ανάλυση της Διατύπωσης και της Υλοποίησης".

Εχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Forum Internationale ed Europeo di Ricerche sull`Immigratione (FIERI), την Αυστριακή Ακαδημία των Επιστημών (Kommission für Migrations- und Integrationsforschung), το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) και με το Εργαστήριο για τη Μελέτη της Μετανάστευσης και της Διασποράς (Ε.Μ.ΜΕ.ΔΙΑ). Είναι μέλος (associated member) του European Network of Excellence IMISCOE (International Migration, Integration and Social Cohesion in Europe).

Ορισμένες αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις της:

  • Einwanderungspolitik in Griechenland seit 1990 im nationalen und europäischen Kontext: Eine Analyse der Formulierung und der Implementation, Nomos Verlag (υπό έκδοση), 2010,
  • Immigrant and Immigration Policy-Making in Greece, IMISCOE Working Paper: Country Report, 2006,
  • Για μια Νέα Μεταναστευτική Πολιτική (με τον Παύλο Αθανασόπουλο κ.α.), Κείμενο Πολιτικής Νο 19, ΙΣΤΑΜΕ, 2006,
  • Ethnicity and Migration: A Greek Story (με τον Martin Baldwin-Edwards), Migrance no 31, 2008 και
  • Statistics and Reality: The case of Greece (με τον Martin Baldwin-Edwards) στο βιβλίο των Heinz Fassmann, Ursula Reeger, Wiebke Sievers (eds.), Statistics and Reality: Concepts and Measurements of Migration in Europe. Amsterdam: Amsterdam University Press, 2009.


Επικοινωνία: apostolatoukate[at]freenet[dot]de