Αρχική σελίδα » Αλφαβητικός κατάλογος προσωπικού » ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΙΟΝΑΤΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΙΟΝΑΤΟΥ

Η Ευαγγελία Χιονάτου είναι απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» (2009-2011) και πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (2004-2008) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέρος των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε στο Justus-Liebig-Universität Gießen της Γερμανίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus. Επί του παρόντος συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα “Σύγχρονες και διαχρονικές τάσεις της αραβικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη” που διεξάγεται από το Ε.Μ.ΜΕ.ΔΙΑ. Κύρια πεδία του ακαδημαϊκού και ερευνητικού ενδιαφέροντός της αποτελούν η Διεθνής Παράνομη Μετανάστευση, η Διεθνής Τρομοκρατία, οι Ευρωτουρκικές Σχέσεις και το Ισλάμ. 

Δημοσιεύσεις:

  • “Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία: κοινοτικές μεσογειακές «πύλες» της παράνομης μετανάστευσης”, Κείμενο Εργασίας 3, Ε.Μ.ΜΕ.ΔΙΑ., Νοέμβριος 2011 (υπό έκδοση).
  • «Ο Φράχτης και το ελληνικό δίλλημα: φύλαξη των συνόρων ή προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», Κείμενο Γνώμης, Μετανάστευσης Επίκαιρα, Τεύχος 3, Οκτώβριος 2011.
  • “Συμφωνίες επανεισδοχής και η επισφαλής εφαρμογή τους”, στο Μετανάστευσης Επίκαιρα, Τεύχος 2, Ιούνιος 2011Επικοινωνία: eva_chion@hotmail.com